Plaća Šanker


Prosječna plaća

956 EUR

Medijan plaća

929 EUR

Prosječna mjesečna plaća za šankera u Hrvatskoj je 956 EUR neto, dok je mjesečni medijan plaće 929 EUR neto. Raspon plaće za šankera je u pravilu kod većine ispitanika između 796 EUR i 1.062 EUR. Procjena plaće se temelji na uzorku koji je prikupljen od 41 korisnika u proteklih 12 mjeseci.

Koliko je prema vama iznos od 956 EUR točan?

Koliko je prema vama iznos od 956 EUR točan?

točan Viša Niža
Ispunite upitnik i otkrijte kolika je plaća drugih osoba na vašem radnom mjestu prema zanimanju, godinama radnog iskustva, obrazovanju, županiji i drugim parametrima.
Ispunite upitnik i otkrijte kolika je plaća drugih osoba na vašem radnom mjestu prema zanimanju, godinama radnog iskustva, obrazovanju, županiji i drugim parametrima.
Često postavljena pitanja

Prosječna plaća je izračunata koristeći podatke o plaćama od 41 šankera koji su podijelili informacije o svojim plaćama. Važno je napomenuti da na prosječnu plaću mogu utjecati godine radnog iskustva, stručna sprema, obrazovanje, grad i ekstremne vrijednosti, kao što su vrlo visoke ili vrlo niske plaće. Za detaljnije informacije o plaći šankera, koje obuhvaćaju faktore poput godina radnog iskustva, obrazovanja, županije i ostale parametre, možete koristiti naš besplatni upitnik za uspoređivanje plaće.

Medijan plaće je kao srednji broj u nizu plaća. Zamisli da imamo 9 osoba i svaki od njih zarađuje neku plaću. Ako bismo sve plaće posložili od najmanje do najveće, medijan je ona plaća koja se nalazi točno u sredini tog niza, dakle 5. plaća kad brojimo od najmanje prema najvećoj.

Na primjer, ako imamo ovih 9 plaća: 600 EUR, 700 EUR, 800 EUR, 900 EUR, 1.100 EUR, 1.200 EUR, 1.500 EUR, 2.700 EUR i 3.000 EUR, medijan plaće bio bi 1.100 EUR. To znači da polovica osoba zarađuje manje od 1.100 EUR, a druga polovina zarađuje više od 1.100 EUR.

Medijan plaće često se koristi kao mjera centralne tendencije pri analizi plaća, jer je manje osjetljiv na izuzetke ili ekstremne vrijednosti u usporedbi s aritmetičkom sredinom (prosječnom vrijednošću).

Dakle, medijan je vrijednost koja dijeli skup na dva jednaka dijela, tako da polovina šankera ima plaće veće od 929 EUR neto, a druga polovina ima plaće manje od 929 EUR neto.

Korištenje medijana plaće može biti korisno kako bi se dobila bolja predodžba o tome kolika je "uobičajena" plaća u nekoj skupini ili populaciji, a osobito kada postoje velike varijacije u plaćama.

Uživaš li u dinamici, komunikaciji s ljudima i brzom okruženju? Kao šanker, postaješ srce svakog lokala, kluba ili kafića. Osim što pripremaš i poslužuješ pića, često si i prva točka kontakta za goste. Zadužen si za održavanje čistog i urednog šanka, vođenje računa o zalihamama te pružanje izvanredne usluge gostima. Da bi bio uspješan u ovom poslu, moraš biti dobro informiran o različitim vrstama pića, mješavinama i tehnikama posluživanja.

Biti šanker nije samo o posluživanju pića. To je o povezivanju s ljudima, razumijevanju njihovih želja i pružanju nezaboravnog iskustva.

Hard skills
  • Poznavanje različitih vrsta pića i njihovih priprema
  • Brza i precizna usluga točenja pića
  • Poznavanje osnova miješanja koktela
  • Upravljanje kasom i naplatom
  • Održavanje čistoće i higijene u šanku
Soft skills
  • Izvrsne komunikacijske vještine
  • Usmjerenost na kupca i uslugu
  • Staloženost i strpljenje u stresnim situacijama
  • Timski rad (često šankeri rade u ekipi)
  • Organizacijske vještine za upravljanje narudžbama i zalihama

Za većinu poslova u šanku nije potrebna formalna edukacija izvan srednje škole. Međutim, mnogi šankeri prolaze kroz trening ili tečajeve u pripremi pića i upravljanju šankom kako bi stekli potrebne vještine.

Poslovi u ugostiteljstvu, uključujući poslove šankera, često su traženi, iako se mogučnosti zaposlenja mogu razlikovati ovisno o lokaciji i sezonalnosti. Šankeri mogu raditi u različitim okruženjima, uključujući restorane, barove, noćne klubove, kafiće i čak na događajima kao što su svadbe i koncerti. Napredovanje u ovom zanimanju često uključuje stjecanje iskustva, učenje novih vještina i eventualno preuzimanje uloge vođe šanka ili menadžera objekta. Također, mnogi šankeri rade kao slobodnjaci ili čak otvaraju vlastite barove i restorane. U tom slučaju, posjedovanje poslovnog znanja i sposobnosti upravljanja je ključno. U svakom slučaju, šankerima su uvijek potrebne izvrsne komunikacijske vještine i usmjerenost na kupca kako bi osigurali zadovoljstvo gostiju i ostvarili uspješnu karijeru u ovom dinamičnom zanimanju.© 2024 Adorio - made withfor Croatia