Manikerka

Posao manikerka

Što radi manikerka?

Imaš dobar osjećaj za estetiku, brineš o sebi, strastvena si u pogledu mode i trendova, te si mišljenja da je prvi dojam, presudan. Istovremeno voliš raditi s ljudima, znati sve tračeve, te imaš otvoreno uho za sve priče i probleme ostalih ljudi? Kreativna si i imaš dobro oko za boje, oblike i veliku strast prema detaljima. Onda bi mogla razmisliti o zanimanju manikerke. U ovom zanimanju oblikuješ, turpijaš, njeguješ i lakiraš nokte svojih klijenta, te ih po želji ukrašuješ raznim detaljima. Tijekom posla, odgovarati ćeš na pitanja i davati savjete o najnovijim trendovima kao što su Shellack ili Spray On Nail Polish. Osim toga, njeguješ i ruke svojih klijenata, te brineš o tome da budu mekane i njegovane. Važno je da vodiš brigu o čistoći svog radnog mjesta, jer kao manikerki, higijena ti mora biti na vrhu.

Muškarci

Žene


Obrazovanje

nije potrebno posebno obrazovanje. Moguće je završiti tečaj


Važni školski predmeti

hrvatski, engleski, likovni

Potrebne vještine manikerke

Kao manikerka, trebala bi ovladati sa što je više tehnika dizajniranja noktiju. Francuska manikura, gelovi za nokte, akril ili Shellack su neki od pojmova koje bi morala znati kao manikerka, te na koji ih način, čisto i pravilno upotrebljavati. Ukoliko radiš kao manikerka, tvoje obrazovanje nikad neće završiti. Tek što si lakirala neki trend noktiju, u svijetu ljepote je izašao neki novi trend, kojeg moraš naučiti, te ga ponuditi svojim klijentima. Zbog toga uvijek moraš ostati u toku s industrijom, te raditi s novim tehnikama i proizvodima. Ne samo dok lakiraš i uređuješ nokte, nego i dok čistiš svoje radno mjesto, trebala bi raditi marljivo i savjesno. Moraš biti svjesna da loša higijena u tvom poslu može imati loše posljedice, te zbog toga moraš biti jako odgovorna po pitanju higijene. Trebala bi biti otvorena, ljubazna i uslužno orijentirana obzirom da je i u tvojoj profesiji klijent "kralj", te bi tvoj krajnji cilj nakon odrađenog posla, trebao biti osmijeh na licu tvog klijenta. Kako bi u tome uspio, ne samo što moraš dobro obaviti svoj posao, nego moraš biti i otvoren poslušati probleme i brige svojih klijenata, te si uzeti vremena dati pokoji savjet.

Hard skills

  • Svijest o higijeni
  • Poznavanje različitih tehnika uređivanja noktiju (npr. akril, gel, Shellac)
  • Stručnost u dermatologiji
  • Preciznost u radu

Soft skills

  • Uslužnost prema klijentu
  • Spretnost
  • Preciznost
  • Kreativnost
  • Mirne ruke
  • Urednost

Kakva je budućnost manikerke?

Obzirom na sve veći trend uređivanja i lakiranja noktiju, pronaći posao u ovoj industriji ne bi trebao biti problem. No plaće kao nekog zaposlenog u ovoj industriji nije nešto bajna, što također i ovisi o poslodavcu, jer na luksuznom kruzeru zaslužuješ više novaca nego u malom salon na periferiji grada. Ovo zanimanje nudi ti mogućnost dodatne zarade, obzirom da će, ne rijetko zadovoljan klijent ostaviti napojnicu. Nakon što stekneš iskustva, uvijek možeš postati samozaposlena, što ti uvelike povećava mogućnost zarade, jer sama vodiš brigu o svim uslugama koje nudiš.


© 2021 Adorio - made within Croatia