Planer vjenčanja

Posao planer vjenčanja

Što radi planer vjenčanja?

Zvona zvone, golubovi lete, a mladenka u bijeloj vjenčanici lebdi do oltara. Bilo da vjenčanje iz snova izgleda ovako ili se održava u malom krugu ljudi kod matičara, treba obaviti puno posla dok ne dođete do dijela u kojem izgovarate riječi "Uzimam". Od mjesta održavanja, do menija i glazbene pratnje, pa sve do dekoracija: kao planer vjenčanja, vodiš brigu i o svemu što je važno za vjenčanje, te u potpunosti radiš prema željama budućeg para. Ne rijetko ćeš pomoći mladenkama u izboru savršene vjenčanice, te organizirati medeni mjesec. Na dan vjenčanja, brineš o svemu kako bi vjenčanje proteklo glatko, kako bi se mladenci mogli potpuno posvetiti gostima i proslavi. Odgovornost u ovome poslu je jako velika, te jednako kao što je svaki par drugačiji, isto će tako biti i različita vjenčanja.

Muškarci

Žene


Obrazovanje

nije potrebno posebno stručno obrazovanje


Važni školski predmeti

matematika, hrvatski, likovni

Potrebne vještine planera vjenčanja

Planeri vjenčanja najčešće rade s dobivenim budžetom. Kako bi uvijek ostao u njemu, moraš sa sobom donijeti malo poslovnog znanja i imati dobar pregled u financije. Obzirom da si odgovoran, da na dan vjenčanja sve teče glatko, prednost je da si upoznat s tehnološkim stvarima koji se koriste na eventima, kao što su glazba, mikrofoni, a ponekada i projektori koji se koriste za prikazivanje fotografija ili videa sretnog para. Osnove marketinga su dobrodošle, te ćeš ih koristiti prilikom izrade pozivnica. Za izradu pozivnica, također ti je potrebna i velika kreativnost, jer nitko ne želi da mu pozivnice izgledaju isto, kao i od prethodnog para. Nikako ne bi trebao biti kaotična osoba, nego bi ti organizacija trebala biti u malome prstu. Ukoliko si uz sve to i komunikativan, te voliš raditi i pregovarati s ljudima, posao planera vjenčanja bi bio idealan za tebe. Mreža kontakata je ključna u tvome poslu, jer dobri cvjećari, stilisti i catering mogu ti jako olakšati posao, te uštedjeti mnogo vremena prilikom izbora istih.

Hard skills

  • Osnovna znanja o poslovanju
  • Osnovno tehnološko znanje
  • Marketing
  • Znanje o event menadžmentu

Soft skills

  • Organizacijske vještine
  • Usmjerenost na klijenta i uslugu
  • Komunikativnost
  • Kreativnost

Kakva je budućnost planera vjenčanja?

Iako se event menadžment predstavlja kao industrija u kojoj je teško izgraditi karijeru, to i nije posve točno, jer su upravo vjenčanja sada jako popularna. U brzim i stresnim vremenima, sve se više parova za svoj poseban dan, oslanja na stručnu pomoć. U ovoj profesiji imaš različite mogućnosti za rad. Možeš se zaposliti u već etabliranoj agenciji ili postati samozaposlen. Kada jednom stvoriš ime u tom poslu, nećeš moći živjeti na staroj slavi, jer ćeš se morati boriti protiv konkurencije, tako što ćeš pratiti razne trendove i razvijati nove koncepte. Tvoj portfelj bi trebao pokazati raznolikost, te bi trebao znati što je Sweet Corner ukoliko ga tvoji klijenti zatraže. Za promociju će ti pomoći razni sajmovi i društvene mreže kao što su Facebook i Instagram, kroz koje će tvoji potencijalni klijenti moći dobiti uvid u tvoj rad.


© 2021 Adorio - made within Croatia