Trgovac u veleprodaji

Posao trgovac u veleprodaji

Što radi trgovac u veleprodaji?

Za razliku od maloprodajnog sektora koji svojim kupcima prodaje male količine robe, veletrgovac opskrbljuje druge prodavače i pružatelje usluga, kao što su ugostitelji ili uredi: hranom, radnom odjećom ili važnim proizvodnim dijelovima. Savjetuješ svoje klijente, osiguravaš pravovremenu isporuku i uvijek pratiš financije i dobit za svoju tvrtku, što je osobito važno pri kupnji i prodaji robe. Uostalom, uvijek želiš imati najbolji rezultat za svog poslodavca. Ovisno o tome jesi specijaliziran za veleprodaju ili izvoz, tvoj opis posla se malo razlikuje. Prvi se više odnosi na opskrbu proizvođača, pružatelja usluga i prodavača u vlastitoj zemlji; dok se drugi više bavi uvozom i izvozom. Kao trgovac u veleprodaji, ti si zapravo veza između proizvođača i trgovca.

Muškarci

Žene


Obrazovanje

potrebno je završiti srednje strukovno obrazovanje u trajanju od tri godine


Važni školski predmeti

matematika, hrvatski, engleski

Potrebne vještine trgovac u veleprodajia

Iako većinu svog posla radiš sam, moraš biti u mogućnosti surađivati u timu. Kako bi osigurali pravovremene isporuke, često si u kontaktu sa osobama iz logistike. Tvoj posao je većinom uredski, što zahtijeva dobru organizaciju. Osim toga, potrebno ti je znanje rada na računalu (više od samog otvaranja dokumenata u Wordu i Excelu), obzirom da izrađuješ račune, pratiš ulaz i izlaz robe, te uređuješ ugovore. Budući da si u kontaktu s prodavačima i kupcima, ne samo da moraš znati komunicirati s trgovcima i imati pregovaračke vještine, nego moraš imati i prodajni talent. Uvijek moraš djelovati usmjeren prema kupcu, jer će samo zadovoljan kupac ponovno tražiti tvoje usluge.

Hard skills

  • Stručno znanje komercijalista
  • Poznavanje rada na računalu
  • Stručno znanje u skladištenju
  • Prodajne vještine

Soft skills

  • Organiziranost
  • Timski rad
  • Usmjerenost na kupca i uslugu
  • Neovisnost
  • Vještine pregovaranja

Kakva je budućnost trgovac u veleprodajia?

Trgovci u veleprodaji, traženi su u svim industrijama. Na primjer, možeš raditi za poduzeća, kao što su modne tvrtke ili veletrgovac hranom, ili za neku industrijsku tvrtku, kao što je proizvođač automobila. U svakom slučaju, uglavnom se baviš upravljanjem inventara. Globalizacija pruža tvrtkama sve više mogućnosti za rast i potencijalne klijente širom svijeta.


© 2021 Adorio - made within Croatia