RAZGOVOR ZA POSAO

Zašto želite raditi za našu kompaniju?

Ponekada dođe vrijeme da ste u potrazi za poslom pa naiđete na pitanje koje se jednostavno čini glupo. Pitanje koje je na prvi pogled tako osnovno. Ti trebaš posao, oni traže nekoga da taj posao obavlja, zapravo vrlo jednostavno? Pa ipak, to su pitanja koja mogu biti kamen spoticanja kod razgovora za posao.

Ovo pitanje treba provjeriti jeste li istražili čime se bavi kompanija. Najbolji izvor za istraživanje o kompaniji su članci na portalima, njihove objave na društvenim mrežama, njihova web stranica, godišnji izvještaji, reklame itd. Ako poznajte osobu koja radi u toj tvrtki onda i nju možete pitati kako biste saznali više informacija.

Bez obzira na to kako je ovo pitanje formulirano, ključno je da ste spremni iskreno razgovarati o tome zašto vas privlači tvrtka i radno mjesto. Kako biste uspješno odgovorili na ovo pitanje, trebate istražiti što više možete o njima i njihovoj korporativnoj kulturi.

Kod ovog pitanja imate još jednu priliku kako biste mogli pokazati što znate o njima. Kao i uvijek, vi trebate prilagoditi vaše vještine i sposobnosti s onime što poslodavac traži od kandidata za poziciju.

Kao i svako pitanje koje vam postavlja poslodavac, ni ovo nije tako jednostavno kako se čini. Zapravo, ovo pitanje je daleko od jednostavnog i iako se čini kao da od vas traže samo jednu jednostavnu informaciju, zapravo od vas traže dva vrlo složena odgovora… i u tome je zapravo problem. Osoba koja vas intervjuira ne želi samo znati zašto biste vi htjeli raditi za njih, nego i zašto vi želite raditi na radnom mjestu za koje ste se prijavili.

Za početak, krenimo s time što ne smijete reći vašem sugovorniku koji vam je upravo postavio pitanje. Za vašu iskrenost ćete sigurno dobiti određene bodove kod poslodavca. Iako smatramo da je najbolje biti iskren kod odgovora, vrlo je tanka granica između iskrenosti i izlaznih vrata. Također ne želite odgovoriti preopćenito, nego trebate pokazati da ste istražili tvrtku (korporativnu kulturu, poslovanje, itd.)

Također, nije dobro pričati floskule ili općenite stvari.

Ako za tu kompaniju želite raditi samo zbog visoke plaće, onda biste možda trebali nastaviti tražiti drugi posao. Da… izvrsno je imati visoku plaću, ali ona ne bi trebala biti vaš jedini motivator, pogotovo ako želite dugoročno napredovati u karijeri. Zapamtite, svaki posao je odskočna daska za sljedeće radno mjesto, a posao koji vam nudi isključivo novac može biti dugoročno i jedna velika prepreka.

Trebate odrediti vaše dugoročne ciljeve za karijeru. Kako se ovaj posao i tvrtka usklađuje s vašim budućim planovima? Ako dobijete ovaj posao, je li to onaj koji stvarno želite?

Nakon što si odgovorite na pitanje o poslu, zapitajte se u kakvoj kompaniji želite raditi. Dok ste radili istraživanje o kompaniji prije razgovora za posao, jeste li naišli na vrijednosti koje su u skladu s onime što vi tražite.

Usmjerite svoje odgovore tako da uključuju pojedinosti kao što su ukupne temeljne vrijednosti i reputacija kompanije. To također može uključivati stvari koje se ne odnose na poziciju kao što su društvena odgovornost, razvojni planovi, marketinške kampanje, programi edukacije…sve što nađete o tvrtki što vas zaintrigira ili privlači.

Ideja je da kopate dovoljno duboko, da ne samo da ste svjesni ovih stvari, već i da želite biti dio te korporativne strukture.

Zapamtite, svi menadžeri zapošljavanja žele dovesti ljude koji zapravo žele raditi s njima.

Podijeli:

Još savjeta

Što je najgore kad se vratiš s prakse ili posla iz inozemstva

Nakon što sam upoznala čari druge kulture i doživjela nedoživljena iskustva, vratila sam se doma, obitelji i prijateljima te im s oduševljenjem pričala o svemu. No, oni su samo slijepo slušali. Tada sam postala svjesna jedne stvari - oni ne znaju koliko sam se promijenila.

Pravila korištenja mobilnih telefona na radnom mjestu

U današnje vrijeme, mobilni telefoni postali su neizostavni dio našeg svakodnevnog života. Od komunikacije s obitelji i prijateljima, preko praćenja vijesti, do korištenja raznih poslovnih aplikacija, teško je zamisliti dan bez ovog malog uređaja. Međutim, kad je riječ o radnom mjestu, važno je postaviti jasna pravila koja će osigurati produktivnost i profesionalnost.

18 smjernica kako napisati odlično motivacijsko pismo

Pronašli ste posao iz snova? Nemojte biti tako sigurni da će poslodavac baš vas zaposliti, jer vrlo vjerojatno postoji veliki broj drugih kvalificiranih kandidata koji se natječu za isto radno mjestu kao i vi

Vječne tehnike upravljanja vremenom: Kako učinkovito iskoristiti svaki trenutak

U svijetu koji neprestano juri, čini se da nikada nemamo dovoljno vremena. Radimo pod pritiskom rokova, obaveza i neprekidne distrakcije. No, unatoč ovim izazovima, postoje vječne tehnike upravljanja vremenom koje nam mogu pomoći da uspostavimo ravnotežu i iskoristimo svaki trenutak na najbolji mogući način

Zašto je važno tražiti šefa povratnu informaciju?

Neke stvari radimo nesvjesno ili vjerojatno ne znamo drugačije. I baš zato trebamo tražiti šefa, i kolege, povratnu informaciju. Recite mu da biste htjeli porazgovarati s njim i hrabro nastupite. Pitajte ga je li zadovoljan vašim radom, smatra li da postoje vještine koje trebate vježbati, koje stvari radite odlično i koja su mu daljnja očekivanja.

5 grešaka u ponašanju koje uništavaju vašu učinkovitost kao menadžera

Kada se radi o vođenju tima, učinkovitost je ključna. Međutim, postoje određena ponašanja koja mogu ozbiljno narušiti vašu sposobnost da uspješno upravljate timom i postignete ciljeve. Otkrijte pet najčešćih ponašanja koja mogu uništiti vašu učinkovitost kao menadžera i naučite kako ih izbjeći.


© 2024 Adorio - made within Croatia