Razgovor za posao

Budite obožavatelj, a ne kandidat za posao

"Zaljubila" sam se u tu firmu i to je bilo prvo što sam istaknula kada su me pozvali na razgovor. Malo je reći da su ostali ugodno iznenađeni energijom i motivacijom koja je izlazila iz mene kada sam pričala o njihovoj firmi.

Martina Raškaj, mag.oec.

Na jednoj radionici za osobni razvoj koju sam pohađala prije nekoliko godina, dobili smo zadatak da pronađemo oglas za svoj posao iz snova te da kontaktiramo tog poslodavca i tražimo odgovor na naša pitanja u vezi istog. Iskreno, bilo mi je mrsko raditi taj zadatak jer sam bila i više nego zadovoljna tadašnjim poslom. No, zadatak je zadatak i bacila sam se u potragu.

Po prvi puta sam na jednom od portala za traženje posla pretraživala i poslove u inozemstvu, čisto iz znatiželje. Nakon kratke potrage, oglas za moj posao iz snova bio je ispred mene. Kad kažem oglas i posao iz snova, mislim i na sami opis posla, ali i na poslodavca koji ga nudi. Ono čime sam se bavila u slobodno vrijeme i prema čemu gajim strast, nalazilo se u tom opisu posla, a poslodavac je bila jedna od popularnih turističkih agencija iz susjedne nam zemlje. Odmah sam napisala e-mail s pitanjima i poslala ga s nadom da ću dobiti bilo kakav odgovor, čisto da ispunim svoj zadatak za radionicu. Odgovor koji sam dobila bio je sve samo ne onaj koji sam očekivala, a glasio je: "Draga Martina, jesi li zainteresirana da se pridružiš našem timu?"

E-mail u kojem sam navela kako mi je upravo taj poslodavac "kul", kako ih pratim na društvenim mrežama te da mi se sviđa njihov pristup koji imaju, e-mail u kojem sam im dala do znanja da je upravo njihov oglas za posao moj posao iz snova donio mi je ponudu baš za taj - bez životopisa, bez motivacijskog pisma. Tada sam shvatila jednu stvar koju često volim istaknuti u vlastitim prijavama za posao, kada možda i nemam potrebno iskustvo, ali imam ogromnu motivaciju: ponekad je motiviran radnik bez znanja bolji od nemotiviranog s konkretnim znanjem.

Još jedan osobni slučaj koji sam doživjela je sljedeći: prije par mjeseci prijavila sam se za posao za koji, prema osobnom mišljenju, nisam bila idealan kandidat, međutim poslodavac je bio sve ono što sam htjela od istog da nudi i pruža svojim zaposlenicima - od same organizacijske kulture pa nadalje. "Zaljubila" sam se u tu firmu i to je bilo prvo što sam istaknula kada su me pozvali na razgovor. Malo je reći da su ostali ugodno iznenađeni energijom i motivacijom koja je izlazila iz mene kada sam pričala o njihovoj firmi. Dobila sam taj posao.

Kako bih dodatno potvrdila gornju tezu, nedavno je jedna serijska poduzetnica ispričala kako je došla do upravo onog kandidata za posao kojeg je htjela. Organizirala je predavanje iz područja kojim se firma bavila te je već tim postupkom jako suzila izbor svojih kandidata. Ljudima koji su došli na predavanje rekla je za otvorenu poziciju te su se određeni zatim prijavili, a na kraju je jedan od njih i izabran. Na kraju svoje priče dala je jedan važan savjet, a on glasi: budite obožavatelj firme, a ne još samo jedan kandidat za posao.

Podijeli:

Image Description

Martina Raškaj, mag.oec.

Savjetnica za životopis i zapošljavanje. VELIKI optimist. Strastveni istraživač. Vječni putnik. Područje rada: Promjena kao komfor zona.
Još savjeta

Zašto je važna motivacija?

Kažu da motivacija prosječno traje 3 do 5 dana, pa sami zaključujemo treba nas često motivirati. Sve je super dok nas ima tko motivirati ili još bolje ako smo dovoljno snažni da se motiviramo sami.

Danas ti se smiju, sutra ti žele biti najbolji prijatelji

Ponekad je to smijanje, ponekad negodovanje, kritiziranje ili zabrinutost. Razloga takvom ponašanju može biti nekoliko.

„Checklista“ za pisanje životopisa

Jeste li već završili sa pisanjem životopisa? Zanima vas jeste li nešto zaboravili dodati? Prođite kroz našu kontrolnu listu za pisanje životopisa i provjerite jeste li nešto zaboravili.

Je li vrijeme da napokon date otkaz?

Kako znati je li ipak došlo vrijeme da date otkaz? Postoji pet znakova na temelju kojih možete bez sumnje zaključiti da je vrijeme da promijenite posao, ili da uvedete drastične promjene na Vašem radnom mjestu.

Život ste dali firmi u kojoj radite, a ona Vas je odbacila kao staru krpu?

Iznenadni gubitak posla nikada nije lagano proživjeti, a posebice kada se toliko poistovjećujete s Vašom firmom, ili kada toliko truda dajete na Vašem radnom mjestu. Međutim, postoji nekoliko koraka koje već danas možete poduzeti kako biste bili spremniji za ovakvu i sličnu vrstu budućih izazova.

Recite mi koji je vaš najveći neuspjeh?

Neka pitanja poput ovoga nema smisla postaviti. Međutim, iako na ovo pitanje vjerojatno želite odgovoriti „Ne tiče vas se", ipak to ne možete. Neki menadžeri će vas to pitati kako bi saznali nešto o vama što možda ne biste olako priznali, a ako ne želite odgovoriti onda će vidjeti kako se ponašate pod pritiskom ili nelagodom.


© 2024 Adorio - made within Croatia