RAZGOVOR ZA POSAO

Što ako osoba koja vas intervjuira nakon vašeg odgovora samo šuti?

Na svu sreću, većina osoba koja intervjuira to ne koristi. Međutim, ako se ne pripremite na ovo „pitanje“, onda ga vjerojatno nećete ispravno odgovorit i „uprskat“ ćete razgovor za posao. Obično ga koriste osobe koje žele vidjeti kako podnosite stresne situacije

Najčešće to ovako izgleda: Nakon što odgovorite na pitanje osobe koja vas intervjuira i onda umjesto da vam postavi sljedeće pitanje, ona će vas u tišini samo gledati. A vi u međuvremenu čekate, pomalo postajete nemirni, a sugovornik samo nastavlja sjediti i tako gledati, bez da vam kaže ijednu riječ, te kao da ne vjeruje što ste upravo izrekli.

Većina kandidata će pokušati prekinuti šutnju, jer to kod njih izaziva neugodu. Nažalost, kandidati će najčešće početi lutati i odavati previše informacija o sebi, ponekada štetnih i irelevantnih za razgovor za posao. Budući da kandidati i ne znaju kako su opće zalutali sa svojim odgovorom, oni nastavljaju pričati, pokazujući pritom koliko su uznemireni i zbunjenim šutnjom svog sugovornika.

Ako vam se tako nešto dogodi na razgovoru za posao, onda trebate znati da taj „tihi tretman“ gubi svu svoju moć ako se vi ne zastrašite. Ako osoba koja vas intervjuira, zašuti neko vrijeme nakon vašeg odgovora, možete pristojno pitati možete li još nešto dodati kod vašeg odgovora ili ih još nešto zanima.

Podijeli:

Još savjeta

Jeste li blizu burnouta?

Tanka je granica između posvećenosti vašoj karijeri i pretjeranog radoholičarstva. Naravno… trebate biti marljivi i odlično obavljati svoj posao, ali ne po cijeni vašeg zdravlja. Neki od nas pretpostavljaju da je preopterećenost na poslu nešto što se rutinski od nas očekuje. I iako je istina da se od svih nas očekuje da učinimo više nego što smo uspjeli u prošlosti, važno je prepoznati znakove kada prezaposlenost doseže opasnu razinu

Došla sam do ruba. Skočila. I preživjela.

No, dogodio se i taj trenutak kada mi je kao jedino logično rješenje bilo otići. Tu večer, razmišljajući o tome što i kako dalje, jedna prijateljica mi je napisala nešto što mi je omogućilo da odmah donesem odluku - Ako ti se više ne pruža ono što želiš, vrijeme je da odeš.

Opišite vašeg idealnog poslodavca

Kada vas poslodavac pita kako izgleda vaš idealna kompanija, vi ćete u sebi vjerojatno pomisliti da je to ona koja nudi plaću preko 20 tisuća kuna, neograničen godišnji odmor i samo četverodnevni radni tjedan

Što i kako s vizitkama?

Ulazak u poslovni svijet pun je izazova. Osim kvalifikacija koje ste trebali zadovoljiti za određenu početničku poziciju, pohvalno bi bilo da poznajete i poslovni bonton.

Što je najgore kad se vratiš s prakse ili posla iz inozemstva

Nakon što sam upoznala čari druge kulture i doživjela nedoživljena iskustva, vratila sam se doma, obitelji i prijateljima te im s oduševljenjem pričala o svemu. No, oni su samo slijepo slušali. Tada sam postala svjesna jedne stvari - oni ne znaju koliko sam se promijenila.

Budite obožavatelj, a ne kandidat za posao

"Zaljubila" sam se u tu firmu i to je bilo prvo što sam istaknula kada su me pozvali na razgovor. Malo je reći da su ostali ugodno iznenađeni energijom i motivacijom koja je izlazila iz mene kada sam pričala o njihovoj firmi.


© 2023 Adorio - made within Croatia