RAZGOVOR ZA POSAO

Opišite vašeg idealnog poslodavca

Kada vas poslodavac pita kako izgleda vaš idealna kompanija, vi ćete u sebi vjerojatno pomisliti da je to ona koja nudi plaću preko 20 tisuća kuna, neograničen godišnji odmor i samo četverodnevni radni tjedan

No, iako je to možda vaša mašta, morate imati na umu da menadžer za zapošljavanje traži odgovor koji je više utemeljen u stvarnosti ☹

Pomoću ovog pitanja poslodavac želi razumjeti, imate li namjeru dugoročno raditi za njihovu kompaniju i koliko ćete biti zadovoljni s radnim mjestom koje vam nude. Vi trebate poslodavca uvjeriti da želite raditi u kompaniji ili industriji poput njihove. Stoga pripazite da što više znate o njihovoj korporativnoj kulturi kako biste mogli što bolje odgovoriti na njihova pitanja.

Vaš odgovor na ovo pitanje treba biti prilagođen radnom mjestu na koje se prijavljujete. Ukoliko vaš idealan posao (ili poslodavac) nije sličan poziciji na koju se prijavljujte, onda osobi koja vas intervjuira dajete razlog da vas ne zaposli.

Kada poslodavac postavi ovo pitanje tijekom intervjua, pokušava dobiti dojam o tome što znate o radnom okruženju njihove tvrtke. Vi biste također trebali uvjeriti poslodavca da razumijete njihove poslovne procese i posao na koji se prijavljujete.

Ako želite pravilno odgovoriti na pitanje, onda možete objasniti što cijenite u radnom okruženju i kako je posao povezan s vašim idealima. HR menadžeri ne traže samo osobe koje ispunjavaju kvalifikacije, nego kod odluke o zapošljavanju još u obzir uzimaju i vašu motivaciju, osobnost, potencijal i još mnogo toga.

Vi biste trebali znati kako izgleda vaša idealna tvrtka i što stvarno želite na radnom mjestu. Trebali biste imati jasnu predodžbu o okruženju u kojem želite radite. Neke osobe više vole timski rad, dok druge preferiraju samostalno obavljati posao. Volite li dinamično i inovativno okruženje? Ili vam se sviđa kompanija s jasnom hijerarhijom?

Ako se želite dobro uklopiti u kompaniji, onda se vaše vrijednosti trebaju poklapati s vrijednostima tvrtke. Traženje posla nije isključivo jednostrana potraga. Trebate imati osjećaj kao da si vi i kompanija odgovarate. Budite konkretni i pazite da razgovor bude pozitivan.

Podijeli:

Još savjeta

Lekcija koju sam učila 8 mjeseci

Trebalo mi je da promjenim čak četiri poslodavca i osam mjeseci da naučim niže navedeno i postavim si pravila kod sljedećeg zapošljavanja.

Započeti karijeru u maloj ili velikoj firmi, pitanje je sad!

Čak i Jack Ma, osnivač najveće e-commerce firme na svijetu Alibaba, u svom poznatom govoru ističe kako je karijeru bolje započeti u maloj firmi. Tvrdi da si u velikoj firmi dio velikog stroja, jedan kotačić koji pomaže da taj veliki stroj funkcionira, dok u maloj firmi naučiš što je strast prema poslu i puno različitih stvari odjednom.

6 pravila za korištenje mobitela na poslu

Volimo mogućnosti naših mobitela, zar ne? Sa svojim prijateljima i obitelji se možete povezati u bilokojem trenutku, nema veze gdje ste, pa čak i na poslu. Naviknuli smo se da smo dostupni tijekom cijelog dana, no u isto vrijeme, to je velika distrakcija na poslu koja može nervirati vaše kolege i nadređene

Oslobodite se straha samo jednim pitanjem

Kada god da se nađete pred zidom, uhvati vas strah, nedoumica, ne znate treba li riskirati, koliko god banalna situacija bila, zapitajte se: Što je najgore što mi se može dogoditi?

Prvi kontakt s potencijalnim klijentom

Po prvi puta u životu trebate kontaktirati potencijalnog klijenta, ali ne znate ništa o tome.

10 osobina koje čine dobrog menadžera, prema Googleovim internim istraživanjima

U Google-u smo uvijek vjerovali da biti menadžer, pogotovo u dijelu inženjerstva, morate biti jako stručni ili bolji stručnjak od ljudi koji rade za vas, no ispada da je to apsolutno najmanje važno.


© 2022 Adorio - made within Croatia