SAVJETI ZA KARIJERU

Kako pronaći neobjavljene poslovne prilike?

U potrazi za poslom, mnogi od nas oslanjaju se isključivo na oglase za posao koje nalazimo na Internet portalima. Međutim, značajan broj poslovnih prilika nikada ne bude javno objavljen. Ove "skrivene" poslove može biti teško pronaći, ali uz prave metode i strategije, možete otvoriti nove mogućnosti za zaposlenje.

Evo nekoliko savjeta kako pronaći te neobjavljene poslovne prilike.

1. Umrežavanje

Umrežavanje je ključno u otkrivanju neobjavljenih poslova. To uključuje stvaranje i održavanje kontakata s ljudima unutar vaše profesionalne industrije. Ne zaboravite na događaje kao što su konferencije, seminari i radionice gdje možete upoznati nove ljude i razgovarati o mogućim prilikama.

2. Korištenje društvenih mreža

Profesionalne društvene mreže poput LinkedIna mogu biti iznimno korisne. Osim što vam omogućuju da se povežete s profesionalcima iz vaše industrije, one također omogućuju poslodavcima da vas pronađu. Osigurajte da je vaš profil ažuriran i da odražava vaše vještine i iskustvo.

3. Izravni kontakt s tvrtkama

Nemojte se bojati izravno kontaktirati tvrtke u kojima želite raditi. Pošaljite im personaliziranu zamolbu i životopis, čak i ako trenutno ne oglašavaju otvorene pozicije. Pokažite inicijativu i interes za njihovo poslovanje.

4. Praćenje industrijskih trendova

Budite u toku s novostima i trendovima u vašoj industriji. Često, nove poslovne prilike nastaju kao rezultat industrijskih promjena i inovacija. Pratite stručne časopise, vijesti i analize.

5. Angažiranje regrutacijskih agencija

Regrutacijske agencije često imaju pristup neobjavljenim poslovnim prilikama. Izgradite dobar odnos s nekoliko odabranih agenata koji se specijaliziraju za vašu industriju.

6. Volontiranje i stručna praksa

Ponekad volontiranje ili stručna praksa u organizaciji može dovesti do stalnog zaposlenja. Ovo je također odličan način za stjecanje iskustva i izgradnju profesionalne mreže.

________________________________

Pronalaženje neobjavljenih poslovnih prilika zahtijeva proaktivnost, kreativnost i upornost. Kombiniranjem ovih metoda povećavate svoje šanse za pronalazak idealne poslovne prilike koja možda nije dostupna na tradicionalnim kanalima oglašavanja. Sretno!


Podijeli:

Još savjeta

14 savjeta kako se ponašati prvi dan na novom poslu

U ljudskoj je prirodi da formiramo percepciju o novim suradnicima na temelju početnih dojmova. Takve jednostavne prosudbe drugih osoba se mogu pretvoriti i u dugoročne percepcije koje mogu utjecati na vašu karijeru i na uspjeh u kompaniji u kojoj radite. To je dobra vijest za osobe koje ostavljaju dobar prvi dojam, međutim ako ostavljate negativan prvi dojam onda bi vam to dugoročno moglo ugroziti karijeru

Zašto je u poslovnoj karijeri dobro imati mentora?

Mentorstvo je kompleksan odnos koji se temelji na povjerenju, iskrenosti i razmjeni znanja između iskusnog pojedinca, mentora i manje iskusne osobe, štićenika. Ovaj odnos, često tkan kroz osobne i profesionalne sfere života, igra ključnu ulogu u razvoju karijere i osobnog rasta.

Koje vještine dodati u životopis

Dok pažljivo sastavljate životopis i prilagođavate ga prema radnom mjestu za koje ćete se prijaviti, trebate znati da odlomak o vještinama može puno utjecati na vaš poziv na razgovor za posao. U vašem životopisu odlomak o vještinama pokazuje da imate potrebne vještine za radno mjesto na koje se prijavljujte. Poslodavci često prvo provjere vaše vještine kako bi odlučili je li vas trebaju pozvati na razgovor za posao, dakle sljedeći korak nakon što pošaljete životopis.

Putovanje karijere

Jesam li na stanici za odlazak?

Uredski posao VS fizički posao

Kada se odlučujete za neku vrste karijere, bitno je odrediti svoje ciljeve i prioritete. Za neke, fizički poslovi nude jedinstvenu priliku da ostanu fizički aktivni u njihovim ulogama. Za druge, komfort uredskog posla i nedostatak fizičkog posla može bolje odgovarati njihovim individualnim potrebama. U ovom članku, opisati ćemo razliku između dvije vrste posla, navesti prednosti oba i navesti savjete da ostanete zdravi u bilo kojem od ovih poslova.

Što i kako s vizitkama?

Ulazak u poslovni svijet pun je izazova. Osim kvalifikacija koje ste trebali zadovoljiti za određenu početničku poziciju, pohvalno bi bilo da poznajete i poslovni bonton.


© 2024 Adorio - made within Croatia