Savjet za karijeru

Zašto je važno tražiti šefa povratnu informaciju?

Neke stvari radimo nesvjesno ili vjerojatno ne znamo drugačije. I baš zato trebamo tražiti šefa, i kolege, povratnu informaciju. Recite mu da biste htjeli porazgovarati s njim i hrabro nastupite. Pitajte ga je li zadovoljan vašim radom, smatra li da postoje vještine koje trebate vježbati, koje stvari radite odlično i koja su mu daljnja očekivanja.

Martina Raškaj, mag.oec.

Koliko ste se puta osjećali izgubljeno na poslu, niste znali radite li dobro ili postoji nešto što možete možda unaprijediti? Nadređeni vam ne prilazi i ne daje povratnu informaciju, a ni vama onda nije ugodno pitati za istu.

Bitno je da komunikacija između vas i nadređenog, a i ostalih kolega, bude otvorena i direktna. Razgovarajte o vašim zadacima, zamolite da vam se objasni, tražite pomoć. Jedino tako ćete svi znati idete li u dobrom smjeru. Zajednički je cilj svima da se isti i postigne, a to je moguće samo ukoliko pravilno komunicirate jedni s drugima.Kako bismo osobno, ali i profesionalno rasli, trebamo znati naše stvarno stanje. Trebamo znati ide li nam dobro, u kojim smo područjima slabiji. Ima li nešto što trebamo promijeniti? Pohvalno je ako smo svjesni stvari koje nam "leže", a još više ako znamo na čemu trebamo dodatno raditi i usavršavati se. Ono kako se mi sami vidimo drugačije je od onoga kako nas vide drugi.

Neke stvari radimo nesvjesno ili vjerojatno ne znamo drugačije. I baš zato trebamo tražiti šefa, i kolege, povratnu informaciju. Recite mu da biste htjeli porazgovarati s njim i hrabro nastupite. Pitajte ga je li zadovoljan vašim radom, smatra li da postoje vještine koje trebate vježbati, koje stvari radite odlično i koja su mu daljnja očekivanja. Usvojite ovu praksu i tražite povratnu informaciju svaka dva do tri mjeseca ili kad osjetite da vam je potrebna, a isto možete napraviti i s kolegama.

Povratna informacija pomoći će vam da bolje funkcionirate u svakodnevnom radu, da otkrijete svoje vrline i mane, ili da se pravilnije rasporedite oko podjele zadataka. Nemojte očajavati i bojati se negativnih stvari koje biste mogli čuti, već se usredotočite na njih i poradite na njima kako ih više ne bi bilo. Nitko nije savršen, a i svaki dan je novi dan da učimo i radimo na sebi, zar ne?

Podijeli:

Image Description

Martina Raškaj, mag.oec.

Savjetnica za životopis i zapošljavanje. VELIKI optimist. Strastveni istraživač. Vječni putnik. Područje rada: Promjena kao komfor zona.
Još savjeta

Jeste li blizu burnouta?

Tanka je granica između posvećenosti vašoj karijeri i pretjeranog radoholičarstva. Naravno… trebate biti marljivi i odlično obavljati svoj posao, ali ne po cijeni vašeg zdravlja. Neki od nas pretpostavljaju da je preopterećenost na poslu nešto što se rutinski od nas očekuje. I iako je istina da se od svih nas očekuje da učinimo više nego što smo uspjeli u prošlosti, važno je prepoznati znakove kada prezaposlenost doseže opasnu razinu

Vaši ciljevi u karijeri su samo nedostižni, ukoliko ih nikad ne krenete ostvarivati

Nemojte pasti u čestu zamku u kojoj samo planirate, a nikad ne učinite korak prema ostvarenju cilja.

Budite obožavatelj, a ne kandidat za posao

"Zaljubila" sam se u tu firmu i to je bilo prvo što sam istaknula kada su me pozvali na razgovor. Malo je reći da su ostali ugodno iznenađeni energijom i motivacijom koja je izlazila iz mene kada sam pričala o njihovoj firmi.

„Checklista“ za pisanje životopisa

Jeste li već završili sa pisanjem životopisa? Zanima vas jeste li nešto zaboravili dodati? Prođite kroz našu kontrolnu listu za pisanje životopisa i provjerite jeste li nešto zaboravili.

Kako uživati u svom poslu?

Postoji mnogo ljudi koji su sretni sa svojim poslom, pogotovo ako rade posao koji se podudara s njihovim životnim ciljevima. Međutim, čak i s najboljim poslom, postoje vremena kada se borite da uživate u onome što radite. Tijekom stresnih vremena i demotiviranosti, traženje sreće u poslu može biti teško. U ovom članku, razmotriti ćemo zašto je uživanje u poslu bitno i provjeriti neke načine koji bi vam mogli pomoći da opet pronađete sreću u svom poslu.

32 savjeta kako napisati životopis

Životopis je nedvojbeno najvažniji dokument u vašoj karijeri, odnosno kod potrage za novim poslom, stoga pročitajte sljedeće savjete prije nego ga počnete pisati


© 2023 Adorio - made within Croatia